150 GM BUTTER
30 GM GULA ICING
2 KUNING TELUR
50 GM KEJU ADAM PARUT
200 GM TEPUNG GANDUM
30 GM TEPUNG JAGUNG
20 GM SUSU TEPUNG
ISI:
300 GM ISI MANGGA
100 GM GULA PASIR
1/2 SD TEH JUS LEMON
1/4 SD TEH GARAM
MASAK HINGGA PEKAT DAN MELEKAT - SEJUKKAN
OLESAN:
2 KUNING TELUR
1 SD TEH KRIM PEKAT
1/8 SD TEH MADU
JADIKAN SATU - KETEPI KAN
CARA:
1.......PUTAR BUTTER DAN GULA, MASUKKAN TELUR
2.......MASUKKAN KEJU, KEMUDIAN KESEMUA TEPUNG
3.......SIMPAN DI PETI AIS SELAMA 20 MINIT
4.......AMBIL SEDIKIT, ISIKAN INTI DAN BULATKAN SEMULA
5.......SAPU KUNING TELUR, BAKAR BISKUT SELAMA 10 MINIT
6.......KELUARKAN DARI OVEN DAN SAPU TELUR LAGI DI ATAS NYA
6.......BAKAR SEMULA 10 MINIT ATAU HINGGA MASAK
No comments:
Post a Comment