Monday, 2 January 2012

KROKET MAKARONI...........DI HIDANG DENGAN NASI PANAS, SAMBAL BELACAN, TEMPE GORENG, SEDIKIT RENDANG DAGING.....SEDAP.......

KROKET MAKARONI

BAHAN:
100 GM MAKARONI
1/2 SD TEH GARAM
DI REBUS DAN TAPIS

A...100 GM AYAM REBUS -POTONG DADU HALUS
1 TELUR - GORENG - HANCURKAN
SEDIKIT DAUN BAWANG - CINCANG HALUS
2 SD MKN BWG BESAR/2 BAWANG PUTIH - CINCANG HALUS
100 ML SUSU CAIR
GARAM, LADA PUTIH, SERBUK PERASA
25 GM KEJU PARUT
200 ML STOK AYAM + 75 GM TEPONG GANDUM

B...75 GM PUTIH TELOR
75 GM SERBUK ROTI
MINYAK MENGGORENG

CARA:
1.......MASAK BAHAN A HINGGA PEKAT
2.......CELUP KAN KE PUTIH TELOR
3.......CELUPKAN KE SERBUK ROTI LALU GORENG HINGGA KUNING

No comments:

Post a Comment