Monday, 5 December 2011
APAM JEPUN/TOKIWADO .............SEDAP MMG, KLO DI SIMPAN HINGGA ESOK HARI PUN MASIH LEMBUT TAU,,,, BLUM CUBA BLUM TAU HAAAAAAAAAAA
APAM JEPUN
BAHAN:
3 BIJI TELOR - YG BESAR
1 SD MKN YEAST KERING
6 SD MKN GULA PASIR
3 CAWAN GANDUM
1/2 TIN SUSU CAIR
2 CAWAN AIR
1 SD TEH BIC OF SODA/POTASH
3 SD MKN BUTTER
INTI : KACANG MERAH ATAU KEJU ATAU IKUT SUKA
CARA:
CAMPUR KESEMUA BAHAN2
PERAP SELAMA 1 JAM
TAMBAH SEDIKIT PEWARNA - IKUT SUKA
ACUAN DI SAPU MINYAK.
TUANG SEDIKIT DAHULU ADUNAN KEMUDIAN LETAKKAN INTI DI ATAS NYA
TUTUP SEMULA DGN ADUNAN DAN TUTUP ACUAN
BIARKAN BEBERAPA MINIT BARU LAH DI BALIKKAN
KUIH DI KELUARKAN DGN MENGGUNAKAN PISAU YG TAJAM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment