Tuesday 3 January 2012

NAGASARI/KUE PISANG MODERN......HIDANGAN SEDAP DI MAKAN SEJUK2







250 GM TEPUNG BERAS
100 GM TEPUNG HOON KWEE
150 GM GULA KASTER
1500 ML SANTAN (500 ML + 1000 ML AIR)
PISANG RAJA
GARAM
ACUAN IKUT SUKA
PASTA PANDAN

1.......MASAK KESEMUA BAHAN DI ATAS API SEDERHANA - SEBENTAR SAHAJA....
2.......2/3 ADUNAN DI WARNA PANDAN YG LEBIHAN BIARKAN PUTIH
3.......TARUH SEDIKIT ADUNAN PANDAN DI LOYANG DAN KUKUS 10 MINIT
4.......KELUARKAN - SUSUN PISANG DAN TUTUP DENGAN ADUNAN PANDAN SEMULA- KUKUS LG SELAMA 10 MINIT
5.......BOLE LAH DI SELANG SELI HINGGA ADUNAN SELESAI

No comments:

Post a Comment