Friday 13 January 2012

KEK KUKUS BUAH2AN ...........SEDAP DAN MUDAH KLO TAK PERCAYA CUBA LIHAT DAN CUBA BUAT,,,,GUARANTEE 200%



12/1/2012
BARU KELUARKAN DARI KUKUSAN NI, JEMPUT MAKAN

KEK KUKUS DGN TEKNIK MEMASAK BUAH2AN NYA DAHULU
AMAT MUDAH DAN SY GALAK KAN PD YG FIRST TIMER

BAHAN2
200  GM BUTTER
340 GM GULA
50 GM AIR
3 BIJI TELUR -SIZE B
2 SD TEH BIC OF SODA
1 SD TEH CREAM OF TARTAR
1 SD TEH SERBUK BUAH PALA
500 GM BUAH2AN KERING

CARA
1.......MASAK GULA HANGUS, SETELAH KECOKLATAN MASUKKAN AIR SEDIKIT2 DAN BUTTER...gunakan api perlahan ya !!!
2.......SETELAH BUTTER LARUT MASUKKAN BUAH2 AN CAMPURAN
3.......BIARKAN SEJUK
4.......AYAK TEPUNG BRSAMA BIC OF SODA DAN CREAM OF TARTAR
5.......PUKUL TELUR HINGGA KEMBANG
6.......MASUKKAN PULA TEPUNG KE DLM BANCUHAN GULA HANGUS
7.......DGN MENGGUNAKAN SENDUK KAYU CAMPURKAN ADUNAN TELUR KE DALAM ADUNAN TEPUNG TADI....ADUK RATA
8.......TUTUP RAPAT LOYANG DAN KUKUS DGN API SEDERHANA SELAMA 2 JAM

SEBENAR NYA KEK INI SEDAP DI MAKAN SELEPAS 2 HARI

No comments:

Post a Comment