Thursday, 12 January 2012
CARROT CAKE ......... KEK YG SESUAI DI HIDANG DIMANA2 JUA...
1 1/3 CAWAN TEPUNG SERBAGUNA
1 1/2 SD TEH BKG POWDER
1/2 SD TEH SERBUK KAYU MANIS
1/2 SD TEH SERBUK BUAH PALA
1/2 SD TEH GARAM
2/3 CAWAN MINYAK JAGUNG ATAU SUNFLOWER
1/2 CAWAN GULA PERANG
2 TELUR - GRADE A
2 LOBAK MERAH PARUT - UKURAN SEDANG
1/3 CAWAN WALNUT - PANGGANG - CINCANG
FROSTING
250 GM CREAM CHEESE
1 SD MKN MADU
PUKUL HINGGA KEMBANG DAN SIMPAN DI PETI AIS
WALNUT CINCANG - PANGGANG
CARA
1.......AYAK TEPUNG DAN SEMUA SERBUL
2.......GAUL RATA MINYAK, GULA DAN TELUR
3.......MASUKKAN LOBAK MERAH DAN KACANG
4.......MASUKKAN TEPUNG - GAUL RATA
5.......BAKAR DI SUHU 160C SELAMA 1 JAM MENGIKUT OVEN MASING2
SETELAH KEK BENAR2 SEJUK BARU LAH DI SAPUKAN FROSTING
Labels:
KOLEKSI KEK
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Salam kenal,salam ziarah..
ReplyDeletekite pon penggemar kek karot :)
SALAM KENAL GAK pd seri...ramai yg minat kek ni kan, ada versi kukus tp blum smpt upload lg.... nnti lah dulu....kek yg ada kat dlm ni blum abis mkan lg....hi3
ReplyDelete