Thursday, 29 September 2011

PUDING TAHU SUTERA - HIDANGKAN BILA BENAR2 SUDAH SEJUK DAN HARI BENAR2 PANAS

PUDING TAHU SUTERA

BAHAN2:

1 TIN BUAH2AN CAMPURAN

200 GM TAHU SUTERA
600 ML AIR TAHU -SEGAR
1/2 PKT AGAR2
1/4 SD TEH ESEN VANILA
TAHU DAN AIR NYA DI KISAR DAN TAPIS
MASAK KESEMUA BAHAN2, TUANG KE DALAM ACUAN DAN SEJUKKAN

SOS:
500 ML AIR
30 GM HALIA DI BAKAR DAN DI MEMAR
100 GM GULA KASTER/ MERAH - IKUT SUKA
SEDIKIT TEPONG JAGONG - UTK MEMEKATKAN SOS - JIKA SUKA
MASAK KESEMUA BAHAN DAN DI SEJUK KAN

HIDANG TAHU SEJUK BERSAMA BUAH2AN CAMPURAN DAN DI SIRAM DGN AIR GULA YG SEJUK

KESEMUA BAHAN HENDAK LAH SEJUK, BARU SEDAP ......

No comments:

Post a Comment