KEK LEMON YOGHURT
HANGATKAN SUHU OVEN 170C
BAHAN2:
250 GM BUTTER - LEMBUT
3 SD TEH KULIT LEMON PARUT
220 GM GULA KASTER
3 BIJI TELOR - YG BESAR
45 GM KELAPA KERING - KISAR
30 GM SERBUK BADAM
2 SD MKN JUICE LEMON
375 GM TEPONG MEKAR SENDIRI
200 GM YOGHURT LEMON
GLAZE:
1 BIJI LEMON - AMBIL JUICE
125 ML AIR
90 GM MADU/100 GM GULA KASTER
MASAK HGGA GULA LARUT, TUANG DI ATAS KEK YG SEDANG HANGAT
CARA:
PUKUL BUTTER DAN GULA
MASUKKAN TELOR SATU PERSATU
MASUKKAN KULIT LEMON, SERBUK BADAM, KELAPA DAN JUICE LEMON
KEMUDIAN MASUKKAN TEPONG DAN DI SELANG SELI KAN DENGAN YOGHURT
TUANG DI LOYANG DAN BAKAR SELAMA 45-60 MINIT
SETELAH HAMPIR SEJUK, SIRAMKAN SIRAP DI ATAS KEK
No comments:
Post a Comment