Friday, 30 September 2011

BISKUT PEANUT BLOSSOMS


BISKUT PEANUT BLOSSOMS

SUHU OVEN 175C

BAHAN2:

13/4 CAWAN TEPONG SERBA GUNA
1/2 CAWAN GULA
1/2 CAWAN GULA PERANG
1 SD TEH BIC OF SODA
1/2 CAWAN SHORTENING
1/2 CAWAN PEANUT BUTTER
 2 SD MAKAN SUSU SEGAR
1 SD TEH ESEN VANILA
1 TELOR
KISSES MILK CHOCOLATES


CARA:

GAUL KESEMUA BAHAN MENJADI SATU

AMBIL SEDIKIT DAN DI BENTUK BEBOLA KECIL DAN GOLEKKAN KE GULA HALUS DAN LETAK DI LOYANG PEMBAKAR, LAKUKAN HINGGA SELESAI

BAKAR SELAMA 10-12 MINS ATAU HINGGA KECOKLATAN

SETELAH MASAK, DGN SEGERA TEKAN KAN CHOCOLTE KISSES DI ATAS NYA DAN DI BIARKAN SEJUK

SIMPAN DI BEKAS KEDAP UDARA

No comments:

Post a Comment