Friday, 30 September 2011
BISKUT PEANUT BLOSSOMS
BISKUT PEANUT BLOSSOMS
SUHU OVEN 175C
BAHAN2:
13/4 CAWAN TEPONG SERBA GUNA
1/2 CAWAN GULA
1/2 CAWAN GULA PERANG
1 SD TEH BIC OF SODA
1/2 CAWAN SHORTENING
1/2 CAWAN PEANUT BUTTER
2 SD MAKAN SUSU SEGAR
1 SD TEH ESEN VANILA
1 TELOR
KISSES MILK CHOCOLATES
CARA:
GAUL KESEMUA BAHAN MENJADI SATU
AMBIL SEDIKIT DAN DI BENTUK BEBOLA KECIL DAN GOLEKKAN KE GULA HALUS DAN LETAK DI LOYANG PEMBAKAR, LAKUKAN HINGGA SELESAI
BAKAR SELAMA 10-12 MINS ATAU HINGGA KECOKLATAN
SETELAH MASAK, DGN SEGERA TEKAN KAN CHOCOLTE KISSES DI ATAS NYA DAN DI BIARKAN SEJUK
SIMPAN DI BEKAS KEDAP UDARA
Labels:
KOLEKSI BISKUT
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment