Thursday, 29 September 2011

MASAKAN KEGEMARAN KELUARGA

KACANG FOUL
 BRAND KACANG FOUL YG SY GUNAKAN



KACANG FOUL

10 TELOR MATA LEMBU - GORENG DGN MINYAK SAPI QBB
10 BTG CILLI HIJAU - HIRIS BULAT
10 BIJI LIMAU KASTURI
2 BWG BESAR - DADU
2 BTG ROTI PERANCIS

BAHAN2 KISAR
15 BTG CILLI KERING
1 BWG BESAR
4 BWG PUTIH
1" HALIA
1 SD MKN JINTAN HALUS
1 SD MKN JINTAN KASAR
2 SD MKN KETUMBAR BIJI

3 TIN KACANG FOUL
1 TIN BAKED BEANS
1/2 KG DAGING KAMBING - KISAR
SEDIKIT MINYAK SAPI UTK MENUMIS

CARA:
TUMIS BAHAN KISAR HINGGA HALUS DAN WANGI
MASUKKAN DAGING DAN GORENG HINGGA EMPUK
KEMUDIAN MASUKKAN KEKACANG DAN MASAK HINGGA PEKAT

HIDANG PANAS BERSAMA ROTI PERANCIS DAN DI TABUR CILLI HIJAU, BWG DADU, LIMAU DAN TELOR MATA LEMBU

GUARANTEE SEDAP DAN BOLE MAKAN BERULANG ULANG, SAMPAI TAK SEDAR

No comments:

Post a Comment