Wednesday, 23 November 2011
PULUT MANGGA, INI KOLEKSI MANISAN DARI THAILAND LAGI.....SEDAP TP DGN SYARAT MESTI CARI MANGGA YANG MANIS TAU BARU UUUUMMMMPPHHHHHH
PULUT MANGGA
200 GM BERAS PULUT - RENDAM 2 JAM
200 ML SANTAN KARA + 1/2 CAWAN AIR
SEDIKIT GARAM
3 BIJI MANGGA MADU
KUAH NYA:
1 CAWAN SANTAN DI MASAK BERSAMA SEDIKIT GARAM
DI TAMBAH 1 SD MKN TEPUNG JAGUNG
SEJUKKAN
PULUT DI KUKUS 20 MINIT LALU,
KELUARKAN DARI KUKUSAN GAUL DENGAN SANTAN DAN GARAM
KUKUS SEMULA SELAMA 40 MINIT ATAU HINGGA MASAK
HIDANG PULUT
MANGGA DI SUSUN DI ATAS NYA
SIRAM SANTAN DI KELILING ATAU IKUT SUKA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment