Wednesday 23 November 2011

PULUT MANGGA, INI KOLEKSI MANISAN DARI THAILAND LAGI.....SEDAP TP DGN SYARAT MESTI CARI MANGGA YANG MANIS TAU BARU UUUUMMMMPPHHHHHH


PULUT MANGGA

200 GM BERAS PULUT - RENDAM 2 JAM
200 ML SANTAN KARA  + 1/2  CAWAN AIR
SEDIKIT GARAM
3  BIJI MANGGA MADU

KUAH NYA:
1 CAWAN SANTAN DI MASAK BERSAMA SEDIKIT GARAM
DI TAMBAH 1 SD MKN TEPUNG JAGUNG
SEJUKKAN

PULUT DI KUKUS 20 MINIT LALU,
KELUARKAN DARI KUKUSAN GAUL DENGAN SANTAN DAN GARAM
KUKUS SEMULA SELAMA 40 MINIT ATAU HINGGA MASAK

HIDANG PULUT
MANGGA DI SUSUN DI ATAS NYA
SIRAM SANTAN DI KELILING ATAU IKUT SUKA

No comments:

Post a Comment