Tuesday 11 October 2011

LIDAH KUCING PISANG AMBON








200 GM BUTTER
100 GM PISANG AMBON - HALUSKAN
50 GM SERBUK BADAM
125 GM TEPUNG SERBAGUNA
20 GM TEPUNG SUSU
1/4 SD TEH SERBUK KAYU MANIS
5 PUTIH TELUR
1/4 SD TEH GARAM
60 GM GULA TEPUNG

CARA:
1.......PUTAR PUTIH TELUR DAN GULA HINGGA KEMBANG DAN KETEPIKAN
2.......PUTAR BUTTER HINGGA LEMBUT DAN MASUKKAN PISANG
3.......MASUKKAN SERBUK KAYUMANIS, TEPUNG SUSU/SERBAGUNA DAN GARAM
4.......MASUKKAN SEDIKIT2 ADUNAN TEPUNG KE DALAM PUTIH TELUR DAN ADUK MENGGUNAKAN SENDUK KAYU
5.......GAUL RATA
6........MASUKKAN KE PIPING BAG DAN BENTUK PANJANG 2"
7.......BAKAR DI SUHU 160C SELAMA 15 MINIT ATAU SEDIKIT KE EMASAN

No comments:

Post a Comment