Monday 5 December 2011

APAM JEPUN/TOKIWADO .............SEDAP MMG, KLO DI SIMPAN HINGGA ESOK HARI PUN MASIH LEMBUT TAU,,,, BLUM CUBA BLUM TAU HAAAAAAAAAAA







APAM JEPUN

BAHAN:
3 BIJI TELOR - YG BESAR
1 SD MKN YEAST KERING
6 SD MKN GULA PASIR
3 CAWAN GANDUM
1/2 TIN SUSU CAIR
2 CAWAN AIR
1 SD TEH BIC OF SODA/POTASH
3 SD MKN BUTTER
INTI : KACANG MERAH ATAU KEJU ATAU IKUT SUKA

CARA:
CAMPUR KESEMUA BAHAN2

PERAP SELAMA 1 JAM

TAMBAH SEDIKIT PEWARNA - IKUT SUKA

ACUAN DI SAPU MINYAK.

TUANG SEDIKIT DAHULU ADUNAN KEMUDIAN LETAKKAN INTI DI ATAS NYA

TUTUP SEMULA DGN ADUNAN DAN TUTUP ACUAN

BIARKAN BEBERAPA MINIT BARU LAH DI BALIKKAN

KUIH DI KELUARKAN DGN MENGGUNAKAN PISAU YG TAJAM

No comments:

Post a Comment