Thursday 6 October 2011

DOUBLE CHOCOLATE CAKE

A
125 GM CHOCOLATE  PUTIH
35 GM SUSU
35 GM BUTTER

B
150 GM BUTTER
90 GM GULA

C
4 KUNING TELUR
3 SD MKN JUICE LEMON
1 SD MKN PARUTAN KULIT LEMON

D
120 GM GANDUM
1/2 SD TEH BAKING POWDER
80 GM SERBUK BADAM

E
4 PUTIH TELUR
60 GM GULA

F
CHOCOLATE CHIPS


METHOD:
DOUBLE BOIL A
PUTAR BUTTER DAN GULA HINGGA KEMBANG
MASUKKAN C SEDIKIT2
MASUKKAN  A & D, ADUK HINGGA RATA
PUKUL PUTIH TELUR DAN GULA HINGGA PEKAT
DGN MENGGUNAKAN SPATULA, CAMPURKAN ADUNAN AWAL PERLAHAN2 KE PUTIH TELUR
AKHIR SEKALI MASUKKAN CHOCOLATE CHIP SEBELUM TUANG KE DLM LOYANG 9"

KUKUS SELAMA 1 1/2 JAM DAN TUTUP ATAS NYA DGN FOIL

No comments:

Post a Comment